De Koetshoeve - Schoolweg 31 - 7924 PL  Veeningen (Drenthe) - T 0528 391300 - M 06 81898225 - info@koetsieraudio.nl
 
McIntosh Labs is een fabrikant van uitmuntende geluidsapparatuur, gevestigd in Binghamton, New York. Het merk, in 1949 opgericht door Frank McIntosh, onderscheidt zich vanwege de bijzonder hoge geluidskwaliteit, uitstekende technische specificaties en de lange levensduur van de apparatuur. Vele McIntosh apparaten zijn herkenbaar aan de opvallende, blauw gekleurde paneelmeters.
In 1946 was Frank McIntosh ontwerpconsulent voor TV-stations. Hij vroeg Gordon Gow om hem te helpen met het ontwerp van een krachtige versterker met lage vervorming voor zijn klanten. Deze versterker zou later bekend worden als de McIntosh 50W-1. Deze versterker bevatte het eerste gepatenteerde printcircuit van McIntosh. Het geheel vormde een perfecte eenheid, en het achterliggende principe wordt nog steeds toegepast in de huidige McIntosh producten.

Tot op de dag van vandaag dragen oudgedienden hun steen bij aan het McIntosh programma: Sidney Corderman bijvoorbeeld aan de MC2301, en Larry Fish aan de MC1.2KW versterkers. Het McIntosh Labs assortiment bestaat nog altijd stuk voor stuk uit hoogwaardige apparaten, zowel qua specificaties als wat betreft uiterlijk. Alle McIntosh ontwerpen kenmerken zich door zeer hoge weergavekwaliteit, prettig klankkarakter, en de volstrekt eigen vormgeving met blauwe meters en glasplaat. Mede daardoor heeft McIntosh Labs na 60 jaar nog altijd een trouwe klantenkring.
Bij ons verkrijgbaar

McIntosh CD / DVD / Tuner / Draaitafels
McIntosh Buizenversterkers
McIntosh Transistorversterkers
McIntosh Geïntegreerde Versterkers
McIntosh Voorversterkers en Processors

download hier de prijslijst